Protek kunde fortsätta växa hos Nordisk Bergteknik

2024-05-13

Protek, ett dotterbolag till Nordisk Bergteknik, har fortsatt att växa under ledning av VD Freddy Flodman, som nu mer fungerar som en intraprenör.

Protek är specialiserat på kärnborrning och mineralprospektering och är en nyckelaktör inom gruvbranschen med en omsättning på mer än 300 miljoner kronor per år. 

Övergången till att bli en del av Nordisk Bergteknik har varit framgångsrik och bolaget har satt ett ambitiöst tillväxtmål på 15 procent årligen.

– Vi har vuxit för att vi är bra på det vi gör och vågar satsa. Istället för att ta ut pengar, har vi återinvesterat dem, förklarar Freddy Flodman.

Integrationen med Nordisk Bergteknik har breddat Proteks affärsområde och skapat nya möjligheter att växa och samarbeta inom koncernen.

Johan Lundqvist som är CFO på Nordisk Bergteknik lyfter fram att entreprenörer som har fått tillgång till ett större nätverk har ökat sina chanser att skapa fler affärer.

– Det ger möjligheter att ingå i offertkonstellationer där de olika bolagen kan fronta marknaden utifrån vad som är den huvudsakliga tjänsten och tillsammans lägga upp hur jobbet ska genomföras, säger Johan Lundqvist.

– Bolaget vågar ofta räkna på större jobb, med en koncern i ryggen. Det har blivit väldigt tydligt, tillägger han. 

Nordisk Bergtekniks VD Andreas Christoffersson lyfter fram att kommunikationen mellan koncernen och entreprenören är avgörande för att undvika missförstånd och säkerställa en gemensam vision. 

– Goda exempel bör också komma i kontakt med varandra för att lära ut det bästa hos varandra.

Freddy Flodman har blivit chef för segmentet Berg Sverige med LKAB och Boliden som största kunder.

– Vi ser nu stora synergier från att vi är flera bolag inom mitt affärsområde, avslutar Freddy Flodman.

Relaterade inlägg