Nordisk Bergteknik expanderar i Norge genom att förvärva Visinor AS

Pressmeddelande 2020-08-24 Koncernen Nordisk Bergteknik har förvärvat bergssäkrings- och betongrehabiliteringsbolaget Visinor AS i Bjerkvik, Norge. Med köpet stärker Nordisk Bergteknik sin närvaro på den norska marknaden och fortsätter sin expansiva strategi.

Visinor AS är en av Norges ledande aktörer inom bergssäkring och betongrehabilitering av broar, kajer och byggnader. Visinor har spetskompetens inom området och utför alla typer av säkringsarbeten såsom hängning av nät, bultning och skydd mot stenras längst vägar och byggnader.

Företaget är med sina 25 år i branschen och 95 anställda väletablerade på den norska marknaden. Huvudkontoret ligger i Bjerkvik i Nordland men bolaget har även avdelningskontor i Kristiansand. Verksamheten omsätter totalt cirka 176 miljoner norska kronor.

– Vi är väldigt glada över möjligheten att förvärva Visinor AS. Det är ett väl ansett bolag med lång erfarenhet och en mycket kompetent ledning med högt kvalificerade medarbetare. Förvärvet kompletterar vårt erbjudande som helhetsleverantör och tillför specialistkunskap inom betongrenovering. Vi stärker dessutom vår geografiska närvaro i norra Norge vilket är väldigt positivt, säger Oddbjørn Røed, Affärsområdeschef berghantering och Norgechef för Nordisk Bergteknik.

– Det är vanligt att både grundläggning och berghantering efterfrågas i våra uppdrag, så det här ger oss ett bredare erbjudande. Vi får möjlighet att utvecklas med varandras olika och kompletterande kompetenser, samtidigt som det blir lättare att tillgängliggöra vår expertis geografiskt till både fler norska och svenska kunder, säger Patrik Bones Olsen, VD för Visinor AS.

Visinor AS kommer att ingå i koncernen Nordisk Bergteknik från och med den 1 oktober 2020. Nordisk Bergteknik förvärvar 60% av aktierna i Visinor för 30 MNOK med en option om att förvärva ytterligare 40% inom loppet av tre år. Köpeskillingen består av dels av en kontantdel och en återinvestering i Nordisk Bergteknik AB i form av aktier.  

Release (PDF)